• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering

leerlingen motiveren

Lesmateriaal om te motiveren!

Leerlingen motiveren

Om je leerlingen gemotiveerd en betrokken te houden kun je een aantal stappen zetten. Al is de stof nog zo saai of denk je dat de leerlingen het saai vinden, als jij enthousiast bent en er een superleuke les van weet te maken, dan zullen je leerlingen meer gemotiveerd worden. Er zijn goede, bruikbare tips om leerlingen te motiveren. Daarnaast zijn er op deze website lesmaterialen te vinden uw leerlingen zullen motiveren.

Intrinsieke motivatie

Bij het versterken van de motivatie van leerlingen is het belangrijk dat ze begrijpen dat ze uiteindelijk alleen zichzelf kunnen motiveren. Daarbij is het belangrijk dat er tegemoet gekomen wordt aan de drie basisbehoeften die ieder mens heeft:

  • Het gevoel regie te hebben over wat je doet.
  • Het gevoel goed te zijn in wat je doet en je te kunnen ontwikkelen.
  • Het gevoel een goede wederkerige relatie met anderen te hebben.

Posters met studietips

Bij de poster met 'Studietips' (A3-formaat) en dezelfde

 (A2-formaat) werkt het motiveren van leerlingen twee kanten op. Gaat het leren, door het opvolgen van de tips op de poster, beter en gemakkelijker dan zullen de resultaten verbeteren. De leerlingen halen betere cijfers en dit zal de leerlingen weer stimuleren om te zich houden aan de tips op de poster. Bij deze posters past de digitale les: 'Studietips' 

 

40 verschillende diploma's om leerlingen te motiveren

Veertig grappige, ludieke diploma's waarmee je leerlingen kunt stimuleren, inspireren of in het zonnetje te zetten. Gebruik ze zomaar eens, of sluit het schooljaar er leuk mee af. De motiverende diploma's met hun positieve boodschap kunt u elk jaar opnieuw afdrukken op stevig papier. Meer informatie over de motiverende diploma's. De diploma's zullen ook bijdragen aan een positief klasklimaat. 

Polsbandje 'Ik ben geslaagd! en armbandje en kaartje 'Hoera geslaagd'

Als cadeau voor leerlingen die geslaagd zijn is er het polsbandje 'Ik ben geslaagd' en het armbandje en kaartje 'Hoera, geslaagd'. deze polsbandjes en kaartjes kunnen ook gepersonaliseerd geleverd worden. Zo kan de naam of het logo van de school op de bandjes en de kaartjes gedrukt worden. Voor gepersonaliseerde producten kunt u kijken bij maatwerk.

Goede voornemens Schrift

Met het goede voornemens schrift kunnen de leerlingen individueel, maar ook voor de hele groep of klas goede voornemens opschrijven.

Met het Goede voornemens Schrift
uw leerlingen motiveren

 

In het schrift wordt uitgelegd wat goede voornemens kunnen zijn en het nut van goede voornemens voor jezelf of voor de hele groep of klas. Meestal bedenken mensen aan het eind van het jaar, goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar met dit schrift kunt u ook tijdens het schooljaar leerlingen motiveren.

Door het bedenken en opschrijven van de goede voornemens kan je meer bereiken. Een voorbeeld kan zijn dat de leerlingen in het schrift schrijven dat ze betere cijfers willen halen. Met deze goede voornemens kunnen leerlingen zichzelf verbeteren, maar ook grenzen verleggen. Voor de hele groep of klas kunnen de leerlingen zich aan de hand van dit schrift ook samen een goed voornemen bedenken en opschrijven. Bijvoorbeeld om vriendelijker met elkaar om te gaan. Het doel kan dan zijn dat de sfeer in de groep/klas beter wordt.


De gouden weken

Alhoewel je natuurlijk het goede voornemens schrift op elk moment kunt inzetten om leerlingen te motiveren is het begin van het nieuwe schooljaar, tijdens de gouden weken, uiteraard een heel geschikt moment. 

Dit Goede Voornemens Schrift voor uw leerlingen bestellen

Motiverende kaarten A5-formaat

Voor leerlingen die geslaagd zijn, of over gaan naar de volgende klas of groep zijn er leuke motivatie kaarten. Een leuke kaart voor aan het einde van het schooljaar.

 

Leerlingen motiveren