• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Thema » LHBTIQ+ » Vertelverhaal over 'Anders zijn dan anderen'

Vertelverhaal over 'anders zijn dan anderen'

Elk vogeltje fluit zijn eigen wijsje!

Vertelverhaal Eigenwijsje

Iedereen is anders, maar niet iedereen kan dit zien. Dat maakt het anders-zijn soms zo moeilijk. Dit moraalverhaal legt uit hoe moeilijk, zo niet onmogelijk, het voor sommige mensen is om het leven van mensen die anders zijn, te accepteren. Anderen te accepteren zoals ze zijn. Het verhaal gaat over een flamingo en een uil die elk de wereld totaal anders zien. Het vogeltje ‘Eigenwijsje’ legt uit dat ze de wereld eens door de ogen van de ander moeten zien. Ze moeten hun eigen wijsje blijven fluiten, maar hun wijsje niet aan anderen opdringen.

 

Productinformatie vertelverhaal Eigenwijsje:

  • Set met veertien vertelplaten voor de Kamishibai of verteltheater
  • Gemaakt van afwasbaar glanslaminaat
  • Het formaat van de vertelplaten is: 420x297 mm.

Jij kunt je anders voelt dan anderen.

Dat kan ook omdat jij een andere mening hebt dan mensen in jouw omgeving. Je kunt je anders voelen omdat je anders geaard bent dan de rest. Lees het gratis verhaal over anders zijn! Dit vertelverhaal staat ook als download in het ledengedeelte. Leden mogen gebruik maken van alle digitale lesmaterialen. Meer info over het lidmaatschap

Bijpassend product

Met een verteltheater of Kamishibai is het gezellig voorlezen aan jong en oud. Een verteltheater komt oorspronkelijk uit Japan waar hij Kamishibai genoemd wordt. De Kamishibai wordt over de gehele wereld gebruikt om vertelverhalen te verduidelijken. Het theater is gemakkelijk op te zetten en te vervoeren. Het voorlezen kan overal! Binnen een minuut zit het publiek geboeid te kijken en te luisteren naar het verhaal.

Verhalen vertellen met een verteltheater leent zich dus uitstekend als activiteit voor jong en oud. Als een theater voorhanden is in een gemeenschappelijke ruimte, verzorgingshuis, school of bibliotheek dan nodigt het gewoon uit om elkaar voor te gaan lezen. Het verteltheater zorgt voor een hele gezellige interactie. Er zijn diverse voorleesverhalen voor een verteltheater of Kamishibai. Bekijk alle voorleesverhalen hier


NOTE: Onze verteltheaters worden met de hand gemaakt houd hiervoor rekening met een lange levertijd. Wilt u graag een verteltheater of Kamishibai aanschaffen neem dan even contact met ons op voor meer informatie.
Telefoon: *31 0495-750598
Mail: info@dms-educatief.eu

Voorlezen aan kleuters en jonge kinderen
De voorleesverhalen van Beertje Anders zijn speciaal gemaakt voor kleuters en jonge kinderen. De verhalen zijn te lezen op www.beertje-anders.nl Op deze website staan ook veel leuke gratis lesmaterialen voor kleuteronderwijs. Neem zeker een kijkje op de website en bekijk alle filmpjes van Beertje Anders.

Een Kamishibai  verteltheater BESTELLEN