Nieuwe media

 

DE LES: Smartphone in het verkeer

 

Discussie plaat smartphone in het verkeer

Het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer is gevaarlijk! De meeste mensen vinden het gevaarlijk om een mobieltje in het verkeer te gebruiken, maar grijpen zelf ook wel eens naar hun mobieltje, terwijl zij aan het verkeer deelnemen. Luister naar je geweten, niet naar je telefoon of je verslaving hieraan! In een  split second kun je je eigen toekomst en die van een ander ruïneren. Het verdriet en de gevolgen van een ongeluk kun je nooit meer goedmaken of -praten! Iedereen die deelneemt aan het verkeer, waaronder jijzelf, heeft iemand die hem zeer lief is. Stel je eens voor hoe het zou zijn als je diegene verliest door het gebruik van een mobiel in het verkeer. Het leed dat hierdoor ontstaat hád voorkomen kunnen worden! Niemand wil de persoon zijn die levens van anderen ruïneert door één zelfzuchtig moment! Zelfs gebruikers van een mobiel in het verkeer zelf, hebben een hekel aan mensen die hun mobiele telefoon gebruiken in het verkeer! Als je weet dat iemand aan het verkeer deelneemt: bel hem niet! Stuur of beantwoord geen berichtjes! Breng een ander niet in de verleiding, maar keur het af! 
Wijs een ander op het gevaar! Accepteer dit gedrag niet! 

 

Ter overdenking

Goede regels zijn er niet voor niets!
1. Waar ligt voor jou de grens bij het niet opvolgen van afgesproken regels?
2. Laat jij je in het verkeer afleiden door de nieuwe media?
3. Wat vind jij van bellen in het verkeer en het gevaar ervan voor jezelf en anderen?
4. Kun jij je het verdriet voorstellen als je iemand verliest of als anderen jou zouden moeten missen door een ongeval waarbij afleiding de oorzaak was?

Bij een bestuurder die wordt afgeleid wil je niet in de auto zitten! 
Naast een fietser die afgeleid wordt wil je niet fietsen.Ook jij kunt het volgende verkeersslachtoffer zijn! 
Geen Excuus, keur het af!

Poster smartphone en verkeer
De les: Smartphone in het verkeer is levensgevaarlijk - slachtoffers

Geen excuus
Even een klein berichtje,
een kort gesprekje,
een appje!

Ook jij kunt het volgende
verkeersslachtoffer zijn!

Doe het zelf niet en keur
het bij anderen af!

Laat je laatste berichtje niet je laatste woorden zijn!

laat je laatste berichtje niet je laatste woorden zijn; smartphone in het verkeer

Deze download bevat alle lesmaterialen voor de les over Grooming en de les over Sexting. Voor de les over Grooming ontvangt u het werkblad 'Grooming', het verhaal van Sofie die verliefd wordt op haar internetvriend en een PowerPoint-presentatie. Het werkblad kunt u downloaden en uitprinten voor uw leerlingen. Op het werklad wordt uitgelegd wat grooming is, dat het iedereen kan overkomen en dat grooming strafbaar is. Middels de onderstaande button kunt u alle bestanden voor de les over Grooming en de les over Sexting betalen en direct downloaden. Prijs € 5,-Leden kunnen alle digitale lesmaterialen downloaden - meer info

 

Niet overal is het gebruik van de smartphone gewenst. Zo mogen Nederlandse scholen zelf bepalen of het gebruik van smartphones op school verboden wordt. Voor automobilisten is het al lang verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon in de hand te hebben, te bellen, te sms’en of te appen. In 2019 werd het gebruiken van een smartphone tijdens het fietsen ook verboden. Er geldt een algeheel verbod op het smartphonegebruik in het verkeer.

 

Deze discussieplaat is dubbelzijdig bedrukt op hoge kwaliteit afwasbaar glanslaminaat. Het formaat van plaat is A3 (420x297 mm.)


De les over smartphone in het verkeer


Lees hier het verhaal op de poster: Een goede regel is er niet voor niets

Deze poster past in een A3 posterstandaard


Poster smartphone in het verkeer voor deze les:

De smartphone gebruiken op de fiets is erg gevaarlijk. Deze poster is een waarschuwing voor het gebruiken van de smartphone in het verkeer. Afgeleid worden door je smartphone kan sneller tot een ongeluk leiden. Een poster voor op school. De poster is enkelzijdig bedrukt op 400 gram hoge kwaliteit afwasbaar glanslaminaat. Het formaat van poster A3 (420x297 mm.).


De tekst op de poster:
- Laat je laatste berichtje niet ... 
- ... je laatste woorden zijn! 

De poster past in de posterstandaard of wissellijst