• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Lesmaterialen over corona

lesmaterialen over Corona 

Lesmaterialen over corona: Het coronavirus raakt ons allemaal!

Lesmaterialen over corona voor scholen

De belangrijkste regel om besmetting met het coronavirus te voorkomen is afstand houden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de lesmaterialen over corona. Naast de diverse posters over 'afstand houden', 'ziek?' 'handen wassen', etc. zijn er ook stickers als lesmateriaal over corona verkrijgbaar.


Houd 'corona' zoveel mogelijk op anderhalvemeter afstand

Is het bij de ingang van school en klaslokaal duidelijk genoeg aangegeven dat we anderhalvemeter afstand bewaren? De poster met de smiley geeft op een vriendelijke manier aan om je toch wel aan die 1,5 meter te houden. De poster is verkrijgbaar in rood of zwart en in A2-formaat, A3-formaat, A4-formaat, A5-formaat en als A5-formaat sticker

Welkom, maar niet als je ziek bent!

Eén van de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is dat we thuis blijven bij ziekteverschijnselen. Met deze posters kan deze maatregel van de overheid (RIVM) duidelijk op school aangegeven worden. Zie hier de posters

 

Welkom, fijn dat je afstand houdt

Sterkaarthouder A5-formaat
Het is voor uw (jonge) leerlingen misschien wel erg lastig om er steeds aan te blijven denken goed afstand te bewaren en daarom hebben we een handige standaard met kaartjes gemaakt voor op het bureau.
Zie de sterkaarthouder

Driehoek standaard voor op het bureau van de docent om afstand te houdenLespakket 'De coronamuur'

Ben je op zoek naar een lespakket over corona en wil je prioriteit geven aan het sociaal-emotionele aspect en gelegenheid creëren voor het verwerken van emoties en gevoelens die corona met zich meebrengt? Kijk dan eens naar de bijzondere lesmaterialen over corona zoals het lespakket 'De coronamuur' en bouw samen met de leerlingen een coronamuur in de klas of op school. 

  1. Meer over het lespakket 'De Coronamuur'
  2. Voorbeeld van een Coronamuur
  3. Bekijk ook helden en slachtoffers

 

Het lespakket 'De Coronamuur' bestellen

 

Stickers

De stickers kunnen op de deur van het klaslokaal geplakt worden, maar ook bij de wasbakken kan de sticker met 'Handen wassen' helpen herinneren aan het regelmatig wassen van de handen. Zie hier de stickers

Gratis PowerPoint-presentatie over corona

De gratis PowerPoint-presentatie 'Corona' met informatie over corona mag op school in bijvoorbeeld de aula afgedraaid worden, maar hij mag ook gebruikt worden om corona bespreekbaar te maken in een les. Bekijk en download de PowerPoint-presentatie.

Gratis kleurplaten over corona

Met de onderstaande kleurplaten over het Coronavirus kunt u ook de jongste leerlingen betrekken bij het maken van een Coronamuur.


De kleurplaten over corona downloaden

 

Gratis verhalen om voor te lezen

Lees een verhaal voor aan mensen die eenzaam zijn! Kijk hiervoor op de pagina met korte moraal verhalen.

 

Lesgeven en met elkaar omgaan in het nieuwe normaal!