• Uniek lesmateriaal
  • Makkelijk bestellen
  • Snelle levering
Home » Lesideeen over pesten

lesideeen over pesten

 

DMS educatief heeft veel unieke en originele lesmateriaal en lesideeen over pesten en online pesten of cyberpesten. De lesideeën en lesmaterialen worden ingezet op scholen tijdens een project, dag of week over pesten. De week tegen pesten en cyberpesten vindt jaarlijks plaats in de 4e week van september, de Landelijke Dag tegen Pesten is jaarlijks op 19 april.

Lesideeen over pesten en cyberpesten 

Pesten Schoolbreed

Schoolbreed kan er op de basisschool gewerkt worden met 'Pesten schoolbreed'
- voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 'Pesten en samenwerken'
- voor kinderen van 7 t/m 10 jaar 'Pesten en gedrag'
- voor kinderen van 9 t/m 12 jaar 'Pesten en iedereen is anders'

Lespakket Cyberpesten

Voor kinderen vanaf 11 jaar is er het lespakket 'Cyberpesten'. Dit pakket bevat posters, discussieplaat, PowerPoint-presentatie, werkbladen, antwoordenbladen en het ABC woordenboek met SMS afkortingen Nederlands/Engels. De PowerPoint-presentatie legt de verschillende vormen van pesten uit en doen de leerlingen mee met de kreukeloefening. Daarna worden de werkbladen gemaakt. De antwoorden op de vragen vinden de leerlingen in de woordenboeken voor zover ze ze niet zelf kennen. Aan de hand van 'Varken of engel' kunnen de leerlingen over dit onderwerp discussiëren. Bij de discussie kunnen de leerlingen gebruikmaken van de tips ‘Discussiëren doe je zo’.

Voorlichting over pesten en cyberpesten

De lesmaterialen kunnen goed ingezet worden tijdens een workshop, ouderavond of gastlessen.

Liedjes over pesten

Bent u op zoek naar lesmateriaal over pesten voor jonge kinderen dan kunt u ook een kijkje nemen op de website van Beertje Anders. Hier vindt u ook de bekende liedjes over pesten. Deze liedjes zijn ook heel leuk voor de al iets oudere leerlingen van het basisonderwijs.

Gratis lesmateriaal

Een powerpoint-presentatie, cliparts en drie verhalen die leuk zijn om tijdens een project, dag of week tegen pesten te gebruiken. U kunt ze hier gratis downloaden.

Kreukelpapier - moraal verhaal

De ezel in de put - moraal verhaal

Varken of engel - moraal verhaal

PowerPoint-presentatie Pesten

Pesten cliparts en smileys

 

 

 

Overzicht van alle lesmaterialen over pesten

Meer informatie over de week tegen pesten

 

 

Lesideeen over pesten