Corona

Terug naar school, na de Coronacrisis

Het Coronavirus heeft ons allemaal geraakt en we zijn er nog niet van af. Er is veel gebeurd de afgelopen maanden. Het heeft ons leven de afgelopen periode behoorlijk verandert. Nu de scholen weer opstarten, kan het fijn zijn om er samen nog even bij stil te staan en onze gevoelens te kunnen uiten. Even stil staan bij de heftige periode van de afgelopen tijd. Alle leerlingen en docenten hebben andere ervaringen opgedaan.

 

Het lespakket 'Terug naar school'

Voor veel leerlingen, docenten en ouders zal het een enorme impact hebben gehad en om dan maar als vanouds weer met de lessen verder te gaan kan moeilijk zijn. Alle gevoelens zijn nog niet verwerkt en we zitten er eigenlijk nog midden in. Door het maken van een muur kunnen we onze gevoelens en ervaringen heel letterlijk een plekje geven. Leerlingen hebben van dichtbij misschien mensen verloren. Zij kunnen hun verhaal kwijt op een kaart. Andere leerlingen hebben ouders gehad die in de vitale beroepen werken en hebben daarbij wellicht veel spanningen ervaren. Iedereen kan zijn/haar verhaal hier kwijt. De muur helpt bij het afronden van de heftige periode, waarin we niet naar school/werk konden gaan. Daarna maken we een nieuwe start! 

Lespakket 'De Coronamuur'

Helden bedanken en slachtoffers herdenken!

 

Posters 'houd afstand'

Nu de scholen weer open gaan is het belangrijk om duidelijk aan te geven steeds anderhalve meter afstand te houden. Hiervoor is keuze uit diverse posters met de tekst 'houd afstand'. De posters zijn verkrijgbaar in A2 en A3 formaat. De A2 posters over anderhalve meter afstand houden in coronatijd zijn gedrukt op 135 grams papier. De A3 posters zijn gedrukt op 400 grams hoge kwaliteit afwasbaar glanslaminaat. Deze posters kunnen los besteld worden, maar passen ook in een posterstandaard of wissellijst.

A2-formaat posters 'Houd afstand'

poster houd afstand coronacrisis
poster houd afstand, social distance,  sociaal afstand
poster houd afstand in verband met het coronavirus,  coronapandemie
poster voor anderhalvemetersamenleving

A3-formaat posters over corona

De A3 posters zijn er met diverse teksten. Hieronder staan vier voorbeelden. De posters zijn los verkrijgbaar, maar ook in een posterstandaard of wissellijst. Zie ook het overzicht van alle A3 posters over corona. De posters gaan over de richtlijnen waaraan we ons voorlopig nog zullen moeten houden om zoveel mogelijk besmetting met het coronavirus te voorkomen. 
- Was je handen
- Houd afstand, 1,5 m
- covid-19 voor dummies
- Welkom, maar niet als je ziek bent
- Ziek? Blijf thuis
- Geef geen hand
- Eenzaam door corona, maar omringd door liefde
- Sociale afstand spreek het uit
- Houd afstand van mensen, 1,5 m


Het coronavirus kunnen wij niet stoppen.
Het eenzaamheidsvirus wel!

Het hart van onze samenleving blijft kloppen.
Alertheid, solidariteit en warmte.

*(20 maart 2020) Twee uitspraken uit de toespraak van Koning Willem Alexander.