Maak ook de vijf afspraken

Voor een fijne sfeer in de groep

De vijf afspraken

Maak met de kinderen/leerlingen de vijf afspraken van Beertje Anders voor een fijne sfeer in de groep of klas. Na het voorlezen van het vertelverhaal, het beluisteren van het verhaaltje, het zingen van het liedje en het ophangen van de bijbehorende poster over een afspraak kunnen de kinderen ook telkens één bladzijde uit het werkboekje 'De vijf afspraken' maken. Door de bijpassende posters (A3-formaat) in de klas op te hangen blijven de vijf afspraken steeds onder de aandacht. De luxe posters zijn gedrukt op stevig glanslaminaat waardoor ze lang mooi blijven. 

 

Gratis downloads:

Als de vijf afspraken allemaal gemaakt zijn kunnen de kleurplaat en het kaartje hieronder uitgeprint worden voor de leerlingen.

Kleurplaat 'De Vijf Afspraken'

Kaartje voor thuis

Lesmaterialen over de vijf afspraken:

Beertje Anders Lidmaatschap
Leden kunnen alle digitale materialen ook downloaden en uitprinten. Lid worden - inloggen 

Voor een fijne sfeer vanaf de start van een nieuw schooljaar

Het schooljaar is weer begonnen en we hadden er allemaal weer heel veel zin in! Het was nog prachtig weer buiten, dus konden we heerlijk buiten spelen in het zonnetje. In de klas hebben we al hard gewerkt! We leren ook regels en afspraken van Beertje Anders. Vandaag hebben we afspraak 1 geleerd: 'Samen spelen, samen delen'". We hebben met de werkles meteen geprobeerd of dit ook lukte. In groepjes van vier maakten de kinderen een kleurplaat van Beertje Anders. Dit ging heel gezellig en de kleurplaten zijn dan ook heel mooi geworden! Elke week gaan we zo samen een afspraak maken. De kaartjes voor thuis zijn ook mee naar huis genomen en ook thuis gaan ouders meedoen met de vijf afspraken. Een leuke manier om thuis en op school met dezelfde afspraak bezig te zijn. Zo werkt het nog beter!

Heeft u ook gewerkt met de vijf afspraken, dan horen we dat graag. Ook uw foto's zijn welkom. Mail ze naar info@beertje-anders.nl