Musical 'Stop pesten'

Vrolijke en leerzame musical over pesten voor de hele basisschool

Als de oudere kinderen de musical 'Stop pesten' uitvoeren voor de jongere kinderen, kan ik, Beertje Anders, de sfeer tussen de verschillende leeftijdsgroepen op de gehele school verbeteren. Dit maakt dat pesten minder kans krijgt en er een beter onderling begrip ontstaat in de acceptatie dat iedereen anders is. Door het opvoeren van de musical stimuleren we de oudere kinderen ook het goede voorbeeld te geven op school en het schoolplein. Het is ook belangrijk dat de oudere kinderen de jongere kinderen hierin steunen. De jongere kinderen kijken immers tegen hen op en kopiëren hun gedrag. Vraag de docenten van de hogere klassen of ze dit jaar de musical van Beertje Anders voor de jongere kinderen willen uitvoeren. Zo kunnen we de oudere kinderen betrekken bij het creëren van een goede sfeer op school.

 

De musical voor het basisonderwijs! Voor de hele school.

Een vrolijke musical over een serieus onderwerp. De musical gaat over "de Vijf Afspraken". Samen spelen, samen delen, lief zijn voor elkaar, goede woorden zeggen, zeggen wat je wel en niet wilt en vraag hulp, geef hulp! 

Werken met de vijf afspraken in de lagere klassen

In de lagere klassen kan aan de hand van de lesmaterialen over de Vijf Afspraken,
voorafgaand aan de uitvoering van de musical, aandacht besteed worden aan de vijf afspraken. Tijdens het werken aan de vijf afspraken kunnen ook de liedjes uit de musical geoefend worden. Zo kunnen alle leerlingen meezingen met de liedjes tijdens het optreden. 

De musical instuderen in de hogere klassen

De hogere klassen gaan de musical instuderen en opvoeren voor alle andere klassen. De musical bestaat uit zeven delen. Voor de musical kunnen alle zeven delen gebruikt worden, maar er kan ook een keus gemaakt worden uit een aantal delen.

Musical 'Stop pesten' voor de hele basisschool

Musical 'Stop pesten'

Zeven speciale liedjes voor de musical 'Stop pesten'

Voor de musical zijn zeven liedjes geschreven door Joop Baggen en gezongen door de Party Kids. Van de liedjes zijn ook een filmpjes gemaakt en het is zeker de moeite waard om deze filmpjes even te bekijken. Ze zijn prachtig geworden! 

De zeven liedjes van de musical zijn:

Liedje 1: "Ik baal ervan". Pesten maakt erg verdrietig en het pesten moet stoppen want we balen ervan.
Liedje 2: "Vrienden helpen elkaar". een liedje over een vriend(in) die helpt bij het pesten. Als ik voor jou zorg en jij zorgt voor mij dan wordt er gezorgd voor allebei. Het liedje is prachtig gezongen door Kiem-Lien Woei.
Liedje 3: "Samen spelen, samen delen". De één heeft een kleurplaat, de ander de kleurtjes. Door samen te delen komt er een mooie kleurplaat.
Liedje 4: "De gemene pester". Als de anderen het pesten afkeuren dan stopt de pestkop er misschien wel mee.
Liedje 5: "Stop" Grenzen aangeven.
Liedje 6: "Iedereen is anders". Iedereen is anders, maar daarom pesten we de ander nog niet.
Liedje 7: "De goede woorden polonaise". Als je goede woorden zegt, krijg je goede woorden terug!
Het hele script van de musical en dus ook de liedjes en de aankondigingen zijn verkrijgbaar via het ledengedeelte. Door lid te worden van Beertje Anders kunt u naast deze musical ook gebruiken maken van alle andere digitale lesmaterialen. Kijk hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

DVD met de musical liedjes 

Zing mee - playback – karaoke
De liedjes zijn ook verkrijgbaar op dvd. De dvd kan gebruikt worden bij de musical, maar ook bij een eigen project op school over pesten. De liedjes kunnen meegezongen worden maar ook geplaybackt worden of als er een leerling meedoet die goed kan zingen kan hij of zij ook zelf zingen en zet u de instrumentale versie op. 

De musical is gemaakt in samenwerking met:

- Tekst en illustraties: Herman Vos
- Liedteksten en muziek: Joop Baggen / kiddytunes.nl
- Zang: Kiem-Lien Woei, Joop Baggen en De Party Kids: Beau, Sammy, Sanne, Vive en Lara.
- Real studio 

Word ook lid van Beertje Anders!

Voor de uitvoering van de musical wordt u lid van Beertje Anders
Voor slechts € 85,- per jaar is uw school al lid en kunt u nog jaren gebruik maken van deze leuke én zinvolle musical!
Daarnaast kunt u ook gebruik maken van alle andere extra digitale lesmaterialen!
Kijk hier voor het lidmaatschap


Ik heb hele leuke foto's en een leuke reactie ontvangen van een school in België na de uitvoering van mijn musical over pesten. Kijk hier voor meer foto's van de musicaluitvoering. Stuur jij mij ook foto's van de uitvoering van de musical op jouw school?